• Segers Chiropractie

Uw chiropractor

 

Menno Segers

Master of Chiropractic (MChiro)
Doctor of Chiropractic (DC)
Certified Chiropractic Extremity Practitioner (CCEP)

Menno komt oorspronkelijk uit Tilburg. Na een aantal jaar in een andere branch gewerkt te hebben, was hij toe aan een nieuwe uitdaging. Deze vond hij uiteindelijk in chiropractie:
“Doordat ik zelf ooit met lage rugklachten bij een chiropractor terecht ben gekomen, heb ik direct interesse gekregen in dit mooie vak. De mogelijkheid om iemand direct verlichting van pijnklachten te kunnen bieden zonder medicatie sprak me erg aan.” In 2010 studeerde hij met eervolle vermelding af aan het Anglo-European College of Chiropractic (AECC) in Bournemouth, Verenigd Koninkrijk.

“De studie zorgt ervoor dat je een zeer goede kennis krijgt in het functioneren van het menselijk lichaam in het algemeen, met de nadruk op het functioneren van de wervelkolom, het zenuwstel en de spieren.” Tijdens zijn studie heeft Menno zijn interesse in het functioneren van het bewegingsapparaat verder uitgebreid door extra seminars en cursussen te volgen op het gebied van de extremiteiten (ledematen). “De opleiding chiropractie legt de focus met name op het functioneren van de wervelkolom en iets minder op het functioneren van de ledematen, terwijl dat in mijn ogen net zo belangrijk is. Door op dat gebied extra cursussen en seminars te volgen, heb ik me in de behandeling van extremiteiten kunnen specialiseren.”

In 2010 heeft Menno daardoor de aanvullende titel Certified Chiropractic Extremity Practitioner behaald, en is hij hiermee de enige in Nederland. “Door deze technieken heb ik de mogelijkheid om met name sporters erg effectief te behandelen. Ook pas ik sinds 2011 dry-needling toe, waarmee ik ook klachten in spieren doeltreffend kan behandelen.”

Na zijn slagen is Menno zijn carrière gestart in Tiel, waarna hij in 2014 zijn eigen praktijk is gestart aan de Pettelaarseweg in Den Bosch.