• Segers Chiropractie

Marlene Bos

In juni kreeg ik ontzettende pijn in mijn bovenrug die uitstraalde naar mijn arm en hand. Hierdoor kon ik nauwelijks zitten. Al na een paar behandelingen werd de pijn en stuk minder en ben...
In juni kreeg ik ontzettende pijn in mijn bovenrug die uitstraalde...

Elleboog/Polsklachten

Elleboog- en pols klachten zijn bijna altijd een gevolg van overbelasting.

RSI

In de elleboog en pols zien we vooral chronische overbelastingen klachten. Denk bij voorbeeld aan RSI (Repetitive Strain Injury) en tennis- en golfelleboog. Bij RSI ontstaat de klacht doordat er te lang in dezelfde houding gewerkt wordt en vaak dezelfde beweging gemaakt wordt – meestal met computerwerk. Klachten kunnen ontstaan in de lichaamsgebieden die het meeste belast worden met herhaaldelijke activiteiten. Aanvankelijk zal er een zeurend gevoel ontstaan in het gebied tijdens de werkzaamheden. Naarmate de problemen verder uitbreiden zullen de klachten meer constant en niet meer werkgerelateerd worden.

Tennis- en golf elleboog

Bij een tennis- en golfelleboog gebeurt eigenlijk hetzelfde, maar dan op een specifieke plaats. De buitenzijde van de elleboog bij een tenniselleboog, de binnenzijde bij een golfelleboog. De meest voorkomende is de tenniselleboog. Hierbij zien we dat er overmatige spanning ontstaat in de pieren die de pols naar achter bewegen (de extensoren). Deze hebben een gezamenlijk aanhechtingspunt aan de buitenkant van de elleboog. De overmatige spanning zorgt voor een irritatie van de aanhechting, waardoor deze kan gaan ontsteken.

Behandeling

Met beide klachten is het niet zozeer de pijnlijke plek die de oorzaak aanwijst: dit is slechts een indicatie dat het ergens in de schakel niet goed zit. Het behandelen van de pijnlijke plek alleen zorgt dan ook vaak niet voor een oplossing. Het gehele bewegingspatroon van het desbetreffende gebied moet goed beoordeeld en behandeld worden. Door extra kennis op het gebied van onderzoek en behandeling van klachten in de extremiteiten, kunnen vele elleboog- en polsklachten bij Segers Chiropractie – Den Bosch snel en doeltreffend verholpen worden. Naast manipulatie van de betreffende gewrichten kan er eventueel ook gebruikt gemaakt worden van dry-needling om gespannen spieren snel en effectief te laten ontspannen.