• Segers Chiropractie

Marlene Bos

In juni kreeg ik ontzettende pijn in mijn bovenrug die uitstraalde naar mijn arm en hand. Hierdoor kon ik nauwelijks zitten. Al na een paar behandelingen werd de pijn en stuk minder en ben...
In juni kreeg ik ontzettende pijn in mijn bovenrug die uitstraalde...

Heupklachten

Net als bij andere lichamelijke klachten bestaan er bij heupklachten diverse oorzaken. Hieronder een paar herkenbare voorbeelden.

Artrose

Heupklachten komen voornamelijk voor bij ouderen door artrose (slijtage). Stijfheid en beperkte bewegingsvrijheid zijn de voornaamste kenmerken van een versleten heup. Artrose is echter lang niet de enige oorzaak van klachten rond de heup. Vooral bij sporters kunnen klachten in de heup optreden doordat er ergens in het onderbeen of in de rug blokkades zitten die optimale beweging beperken. Dit kan zich dan uiten in klachten rond de heup, terwijl daar de oorzaak niet ligt.

Slijmbeursontsteking

Ook komt het voor dat de slijmbeurs van de heup ontstoken raakt. Dit gebeurt echter niet zomaar. Een onderliggende afwijking in het bewegingspatroon is hier meestal de oorzaak van. Een steroïde injectie geeft vaak directe verlichting, maar door de oorzaak aan te pakken kan terugkeer van de klachten voorkomen worden.

Het is dus van groot belang dat niet alleen het pijnlijke gebied onderzocht wordt, maar het gehele bewegingsapparaat onder de loep genomen wordt, waarvoor u bij Segers Chiropractie – Den Bosch op het juiste adres bent. Door de extra kennis op het gebied van onderzoek en behandeling van klachten in de extremiteiten, kunnen heupklachten doeltreffend verholpen worden.