• Segers Chiropractie

HLAM van Vlerken

Mijn vrouw had stekende pijn vanuit een bilspier (Piri formis syndroom) met pijnlijke uitstralingen in haar linker been.. Na slechts twee behandelingen en een derde controle, was de pijn...
Mijn vrouw had stekende pijn vanuit een bilspier (Piri formis...

Knieklachten

Knieklachten kunnen lastig te diagnostiseren zijn, waneer niet goed begrepen wordt wat de rol is van de knie in het bewegingsapparaat. De knie is namelijk een scharniergewricht, waar wringing op kan treden wanneer de heup of de enkel niet optimaal bewegen. Enkel rond het kniegewricht zoeken naar de oorzaak is in dit geval zinloos.

Acute knie klachten

Pijn in de knie na een verdraaiing kan betekenen dat de meniscus is beschadigd. Ook kunnen de kniebanden opgerekt zijn. In deze gevallen is met een aantal testen na te gaan of dit het geval is. Wanneer er direct een zwelling van de knie optreedt, is de kans groot dat er daadwerkelijk een beschadiging aanwezig is. Het is dan van belang om voorzichtig in beweging te blijven en de knie te koelen. Het corrigeren van de beweging van het gewricht met manipulaties en het intapen ter stabilisatie van de knie zorgen vaak voor sneller herstel van de knie. Ook kan met dry-needling gezorgd worden dat verkrampte spieren en banden weer ontspannen en daarmee hun natuurlijke, stabiliserende werking snel terugkrijgen.

Chronische knie klachten

In veel gevallen heeft de pijn die men voelt in de knie niet deze oorzaak. Wanneer dan niet verder gekeken word dan de knie, kan het zijn dat de oorzaak nooit gevonden wordt, en er onnodig lang met klachten rondgelopen wordt. Het is daarom van groot belang dat niet alleen het pijnlijke gebied onderzocht wordt, maar het gehele bewegingsapparaat onder de loep genomen word, waarvoor u bij Segers Chiropractie – Den Bosch op het juiste adres bent. Door extra kennis op het gebied van onderzoek en behandeling van klachten in de extremiteiten, kunnen knieklachten doeltreffend verholpen worden.