• Segers Chiropractie

A.G. van den Ende

Bij Menno Segers ben je letterlijk in goede handen. Hij verstaat zijn vak uitstekend. Een erg sympathieke man die echt hulp biedt aan de patiënt. Ik ben enorm goed door hem geholpen.
Bij Menno Segers ben je letterlijk in goede handen. Hij verstaat zijn...

Sportblessures

Sport is beweging. Om maximale prestaties te behalen is het van belang dat het bewegingsapparaat zo optimaal en efficiënt mogelijk functioneert. Als men topprestaties wil leveren, wordt er het uiterste van het lichaam verwacht. Wanneer het lichaam dat niet kan leveren gaat het ergens compenseren. Prestaties gaan hierdoor achteruit en blessures steken de kop op. Wanneer alleen de symptomatische delen in het lichaam bekeken en behandeld worden, zullen klachten snel weer terugkomen. Een licht verstuikte en onbehandelde enkel kan bijvoorbeeld een tijd later knie- of rugklachten veroorzaken, maar bijvoorbeeld ook een hardnekkige hamstringblessure veroorzaken.

Onderzoek naar de oorzaak

In het geval van sportblessures is het des te belangrijker om het gehele bewegingsapparaat in ogenschouw te nemen om tot een behandelplan te komen. Het gaat hier om het vinden van de zwakste schakel. Wanneer bijvoorbeeld een gewricht niet optimaal beweegt, kunnen de spieren daaromheen niet efficiënt reageren op krachtwisselingen en daardoor verminderde stabiliteit aan het gewricht geven. Het trainen van de kracht in deze spieren heeft dan geen zin zolang het gewricht niet goed functioneert, en levert dan vaak alleen maar extra klachten op.

Behandeling

Het is daarom van groot belang eerst de functie van de gewrichten optimaal te krijgen alvorens er aan stabilisatietraining begonnen wordt. Door extra kennis op het gebied van onderzoek en behandeling van klachten in de extremiteiten, kunnen klachten ten gevolge van sportblessures bij Segers Chiropractie doeltreffend verholpen worden. Om spieren snel weer optimaal te laten functioneren wordt er bij de behandeling van sportblessures dry-needling toegepast, indien geïndiceerd. Uiteraard is het belangrijk dat er naast de chiropractische behandeling specifieke oefeningen gedaan worden, om de algehele stabiliteit te verbeteren. Ook hier kan uw chiropractor u in adviseren, al dan niet in samenwerking met een fysiotherapeut.