Chiropractoren

Menno Segers

Master of Chiropractic (MChiro)
Doctor of Chiropractic (DC)
Certified Chiropractic Extremity Practitioner (CCEP)

Menno komt oorspronkelijk uit Tilburg. Na een aantal jaar in een andere branch gewerkt te hebben, was hij toe aan een nieuwe uitdaging. Deze vond hij uiteindelijk in chiropractie:
“Doordat ik zelf ooit met lage rugklachten bij een chiropractor terecht ben gekomen, heb ik direct interesse gekregen in dit mooie vak. De mogelijkheid om iemand direct verlichting van pijnklachten te kunnen bieden zonder medicatie sprak me erg aan.” In 2010 studeerde hij met eervolle vermelding af aan het Anglo-European College of Chiropractic (AECC) in Bournemouth, Verenigd Koninkrijk.

“De studie zorgt ervoor dat je een zeer goede kennis krijgt in het functioneren van het menselijk lichaam in het algemeen, met de nadruk op het functioneren van de wervelkolom, het zenuwstel en de spieren.” Tijdens zijn studie heeft Menno zijn interesse in het functioneren van het bewegingsapparaat verder uitgebreid door extra seminars en cursussen te volgen op het gebied van de extremiteiten (ledematen). “De opleiding chiropractie legt de focus met name op het functioneren van de wervelkolom en iets minder op het functioneren van de ledematen, terwijl dat in mijn ogen net zo belangrijk is. Door op dat gebied extra cursussen en seminars te volgen, heb ik me in de behandeling van extremiteiten kunnen specialiseren.”

In 2010 heeft Menno daardoor de aanvullende titel Certified Chiropractic Extremity Practitioner behaald, en is hij hiermee de enige in Nederland. “Door deze technieken heb ik de mogelijkheid om met name sporters erg effectief te behandelen. Ook pas ik sinds 2011 dry-needling toe, waarmee ik ook klachten in spieren doeltreffend kan behandelen.”

In 2014 heeft Menno zijn eigen praktijk gestart aan de Pettelaarseweg in Den Bosch.

Jim Zeelen

Bachelor of Science (BSc)
Master of Science (MSc)

Jim is geboren en getogen in het Noord-Limburgse Sevenum. Hij raakte geïnteresseerd in Chiropractie doordat zijn vader, moeder en zus bij een Chiropractor in behandeling waren voor verschillende en uiteenlopende klachten. “Door het zichtbare snelle resultaat raakte ik gefascineerd en de typische ‘hands-on’ werkwijze van chiropractie sprak me erg aan.”

Na zijn VWO rees hij af naar Engeland voor de studie chiropractie. Na het verkrijgen van zijn Bachelor of Human Sciences (BSc) in 2016 behaalde hij met lof in 2018 zijn Masters of Science (MSc) in chiropractie aan het Anglo-European College of Chiropractic (AECC). Hij specialiseerde zich in de behandeling van baby’s, kinderen en zwangere vrouwen maar heeft kennis van klachten uit alle leeftijdsgroepen. Alle gezinsleden kunnen dus bij Jim terecht. 

“Mijn doel is om mensen te helpen door op zoek te gaan naar de uiteindelijke oorzaak van de problemen die de klachten veroorzaken en daar een passende oplossing en behandeling voor zoeken. Nazorg vind ik ook belangrijk in de vorm van tips en adviezen om problemen in de toekomst te voorkomen, zodat het lichaam sterk en gezond blijft.”

Verder spendeert Jim graag tijd met zijn vriendin, familie en vrienden. Muziek is zijn passie en hij speelt al jaren gitaar, ook is hij regelmatig op het hockeyveld te vinden. Jim is zeer geïnteresseerd in de wetenschap, en wat chiropractie en de rest van de medische wereld te bieden hebben. Hij volgt daarom geregeld seminars en cursussen in binnen- en buitenland om zijn vaardigheden te verbeteren en zijn kennis uit te breiden voor het belang van zijn behandelingen.

Els Claassen

Master of Chiropractic (MChiro)
Doctor of Chiropractic (DC)

Els is geboren en getogen in Oostelbeers, Noord-Brabant. Door de interesse in biologie en de werking van het menselijk lichaam is zij direct na haar VWO naar AECC in Bournemouth, Engeland vertrokken voor de studie Chiropractie.

Na het behalen van haar diploma in 2013 is ze nog een paar jaar blijven wonen en werken in Cambridge, Engeland. In 2015 is ze terug gekomen naar Den Bosch en heeft ze Menno opgevolgd in Tiel, waar ze tot eind 2018 gewerkt heeft.

“Ik werk graag met de patiënt samen om de oorzaak van de klachten te vinden. Het menselijk lichaam blijft me fascineren en het is elke weer een uitdaging om tot de beste, goede en duurzame oplossing kunnen komen.”

Begin 2019 heeft Els een paar maanden gereisd door Azië, waarna ze bij Segers Chiropractie is begonnen om ons team te komen versterken.